Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
Kempen Recreatie Verkoop
Stappenplan voor aanschaf van een vakantiewoning

Stappenplan voor de aanschaf van een vakantiewoning

 • Begeleiding tijdens het gehele proces
 • Moderne en luxe vakantiewoningen
 • Jarenlange ervaring

Vakantiewoning kopen? Bekijk het stappenplan!

Wanneer u overweegt om een vakantiewoning te kopen, dan is het van belang om te weten welke stappen er genomen moeten worden tot een succesvolle aankoop. Dit komt enerzijds doordat de aanschaf van een vakantiewoning een aanzienlijke investering is en anderzijds vanwege de complexiteit van het aankoopproces. Wij laten u graag stap voor stap zien wat u kan verwachten. 

Oriëntatiefase

De eerste stap in het aankoopproces van een recreatiewoning is dat u zich gaat oriënteren op de mogelijkheden. Hiervoor leest u zich in op de website en bedenkt u waar u precies naar op zoek bent. Gaat u de woning zelf gebruiken of gaat u de woning (volledig) verhuren? Uiteindelijk vraagt u een brochure aan om meer informatie te krijgen. Zet u ook de eerste stap?

Bezichtiging plannen

Wanneer u meer informatie heeft ontvangen uit onze brochure zet u even alles op een rijtje en bedenkt u welke wensen en behoeften u heeft. Om een weloverwogen keuze te maken is het tijd om de vakantiewoningen te komen bezichtigen. Samen met een verkoopadviseur loopt u over het park en kijkt u kritisch naar de woningen. U wordt geïnformeerd over de investeringsmogelijkheden en daarna kunt u zelf nog even de omgeving gaan ontdekken.

Woningkeuze

  .

  Wanneer u een keuze heeft gemaakt tussen de verschillende vakantiewoningen wordt het koopcontract door ons opgesteld. 

Tekenen van het koopcontract

  .

  Een spannend moment! Wanneer u de voorwaarden heeft gelezen en akkoord gaat, kan het contract worden ondertekend. 

Overdracht

  .

  Wanneer het koopcontract is ondertekend wordt de woning aan u overgedragen. Vanaf dat moment bent u eigenaar van uw vakantiewoning!

Afronden van de aankoop

U bent nu officieel eigenaar van uw vakantiewoning. U zult nog de juiste verzekeringen moeten afsluiten en de resterende betalingen voldoen. Daarna kunt u, afhankelijk van uw keuze, de woning gaan gebruiken of verhuren. De vakantiewoning krijgt in beide gevallen een eerste verblijf ingepland.

Investeren bij Kempen Recreatie

Kempen Recreatie begrijpt de complexiteit van dit proces en begeleidt u daarom van A tot Z in het gehele aankoopproces. Ook na aanschaf van een vakantiewoning wordt u volledig ontzorgd. Zo neemt onze verhuurorganisatie u het beheer en onderhoud uit handen. Daarbij bieden wij volledige transparantie. Als eigenaar heeft u bij verhuur altijd real-time inzicht in de bezetting van de vakantiewoning. Ook de opbrengsten kunt u terugvinden in dit reserveringssysteem.

Waarom Kempen Recreatie:

 • Begeleiding tijdens het gehele aankoopproces
 • Vakantiewoningen op een unieke locatie
 • Real-time inzichten
 • Een aantrekkelijk rendement

Ontdek onze parken: