Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
Kempen Recreatie Verkoop
Rendement

Rendement

Interessant rendement bij verhuur van uw vakantiewoning

Op vakantie gaan in Nederland neemt, vooral sinds de coronacrisis, jaarlijks toe aan populariteit, zowel vanuit eigen land als vanuit het buitenland. Het investeren in een vakantiehuis op een vakantiepark wordt dan ook steeds interessanter. U profiteert namelijk van een interessant netto rendement over de verhuuropbrengsten van uw eigen vakantiewoning.

Indien u een vakantiewoning koopt en deze gaat verhuren kunt u kiezen voor gedeeltelijke of volledige verhuur. Wanneer u kiest voor volledige verhuur geeft u direct na aankoop de sleutel uit handen aan de verhuurorganisatie van Kempen Recreatie. Bij gedeeltelijke verhuur bepaalt u zelf wanneer de woning beschikbaar is voor verhuur. Net als bij volledige verhuur neemt de verhuurorganisatie vervolgens alles voor u uit handen, van de verhuur tot de eindschoonmaak. 

Aantrekkelijk rendement op uw investering in vakantiewoning


Als u graag rendement heeft op uw spaargeld, is investeren in een vakantiewoning een aantrekkelijk alternatief. Het is een perfecte investering om uw spaargeld wel te laten renderen of als aanvulling op uw bestaande investeringsportefeuille. Met een eigen vakantiewoning kunt u heerlijk zelf gebruik maken van uw tastbare bezit en/of deze laten verhuren aan toeristen.

Wist u dat het kopen van een vakantiewoning een aantrekkelijk rendement per jaar kan opleveren? U kunt kiezen uit drie verschillende opties als u een vakantiehuis koopt als belegging. Zo kunt u de vakantiewoning zelf gebruiken, volledige verhuren, of een combinatie van beide. U behaalt dus rendement uit de permanente of gedeelte verhuur van uw vakantiewoning.


Bekijk het aanbod

Kempen Recreatie Verhuurorganisatie

Wanneer u een vakantiewoning koopt bij Kempen Recreatie en besluit deze (gedeeltelijk of volledig) te verhuren, geniet u van volledige ondersteuning van onze verhuurorganisatie. Met hun jarenlange ervaring op het gebied van het verhuren van vakantiehuizen in Nederland nemen zij u de volledige verhuur en schoonmaak uit handen. Zo kunt u, zonder er na om te kijken, optimaal genieten van het rendement van uw vakantiewoning.

Om uw vakantiewoning optimaal te kunnen verhuren werkt Kempen Recratie samen met gerenommeerde binnen- en buitenlandse touroperators als Booking.com, BungalowSpecials en Belvilla.

 

Handshake

Een betrokken en betrouwbare aanpak

Omgeving

Een sfeervolle en exclusieve uitstraling van het park

Woningen

Ontzorging van u als investeerder en eigenaar van een vakantiewoning

USer

Een nauwe persoonlijke relatie met elke klant

 

Omzetbelasting: roerend of onroerend goed?


Bij aankoop van goederen en diensten betaalt u als koper altijd omzetbelasting (btw). De btw-verplichting hangt af van de vraag of een woning ‘onroerend goed’ of ‘roerend goed’ is. De Belastingdienst beschouwt de woningen op vakantiepark Latour als ‘onroerend goed’, omdat deze woningen niet verplaatsbaar zijn. Hierbij betaald u BTW op zowel de woning als de grond. De vakantiewoningen op Vakantiepark Molenvelden gelden als ‘roerend goed’, omdat deze woningen te demonteren en te verplaatsen zijn. Bij aankoop van een woning op Molenvelden betaalt u 21% btw op de woning en dus niet op de grond. Daarover betaald u overdrachtsbelasting.


Btw-teruggave op verhuur rendement


Verhuurt u de woning voor minimaal 140 dagen per jaar? Dan heeft u meer rendement. U kunt dan de aankoop-btw terugvragen bij de Belastingdienst. U heeft hiervoor wel een btw-nummer nodig. Bij privégebruik van de woning kunnen andere btw-regels gelden. Onze verkoopadviseurs bespreken graag met u de meest ideale oplossing voor uw situatie.


Overdrachtsbelasting op aankoop van de grond


Bij de aankoop van een recreatiewoning betaalt u, naast btw ook overdrachtsbelasting voor de aankoop van de grond. Dat tarief is 10,4% van de aankoopprijs van de grond (dus niet van de woning zelf).


Contact met Kempen Recreatie

Wilt u meer weten over duurzaam investeren in een Waterbungalow op Vakantiepark Molenvelden of een Waterwoning op Vakantiepark Latour? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag! Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31(0)85 060 03 79 en via de e-mail op verkoop@kempenrecreatie.nl.